Életmód

Kezdődik a házasság hete: szeressük egymást gyerekek!

Kilencedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a programsorozatot.

Ezúttal „a szeretet: szenvedély és döntés” a mottó. A több mint kétszáz programot magában foglaló esemény vasárnap istentisztelettel kezdődik Budapesten. A rendezvénysorozat február 7-től 14-ig tart.

A házasság hete mozgalom 19 éve indult az Egyesült Királyságban, s ma már több mint húsz országban tartják meg a programsorozatot.

hazassaghete3

Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A házasság hetét világszerte ünneplő több millió ember hisz abban, hogy a jó házasság, a boldogságot adó család az egyéni és a társadalmi kibontakozás és boldogulás egyik legfontosabb forrása, ezért indokolt, hogy kiemelt figyelmet kapjon.

A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával koordinált rendezvényeken szeretnék megszólítani azokat is, akik talán az előző generációk rossz példái miatt nem merik vállalni a házassággal járó elköteleződést. Nekik jó példák bemutatásával szeretnék vonzóvá tenni a házasságot, ezért is kérnek fel minden évben más házaspárt, hogy legyenek a házasság hete “arcai”. A 2016-os házasság hete házaspár arca Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin.

Sokan azt hiszik, hogy lehetetlen küldetés a házasság, és egy kicsit valóban az, de Istennel együtt mégis lehetséges – fogalmazott a házaspár, akik életük fő művének tekintik 37 éve tartó házasságukat.

Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin
Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin

A szervezőbizottság a központi programok megrendezésén és az országos internetes programfelület biztosításán túl évről évre bátorítja a helyi közösségeket saját események szervezésére, hogy ezzel is elérhetővé váljanak a fiatalok és a már házasok számára a tartós és örömteli házasság megéléséhez szükséges ismeretek, a sikeres példák. Így idén ismét egy héten át számos budapesti, vidéki, sőt határon túli helyszínen több mint 200 előadás, kulturális program hivatott arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

És valóban: szeressük egymást gyerekek!

Olvasói sztorik