Életmód

Üvegtigris, hambirájder és Csoki kedvence Cegléden

Jókor voltak jó helyen. Kínálkozott a lehetőség, hát belevágtak az üzletbe.

Hosszú József és Bódi Vivien vállalkozásának története az Üvegtigris esetén keresztül arra is rámutat, hogy aki mer, az nyer.

Szakácsból gépkezelő

Az előzmények nem a sikerhez vezető útról szólta. Józsi kitanulta a szakács szakmát, de abban nem tudott elhelyezkedni. Egy nagy elektronikai céghez került operátor gépkezelőnek, majd egy japán cég magyarországi leányvállalatánál helyezkedett el. Utóbbi helyen a kemény munkával párosuló, állandóan szálldogáló finom kerámiapor, és a 12 órás műszakhoz „kapcsolt” négyórás ingázás megviselte.

Próbálkozás Németországban

Mivel szakácsnak tanult, úgy gondolta, szakmájában hátha nagyobbak az esélyei külföldön, ezért meg sem állt Németországig. Chemnitzben kapott munkát egy szendvicset és grillkolbászt árusító büfében. Mivel tizenhárom évig tanult németet, a nyelv nem okozott problémát. Jól érezte magát, anyagilag is megérte, de a szíve hazahúzta. Ha másért nem, azért, mert nagyon várta őt párja, Bódi Vivien.

cegléd4

Álom maradt a színpad

A csinos és kedves lány tánc szakon végezte el Cegléden a Patkós Irma Művészeti Iskolát, ám kiváló tánctudása ellenére a színpadi álmok meghiúsultak. Vivien rövid ideig Budapesten dolgozott, majd csak alkalmi munka jutott neki, például tavasszal az eperszedés.

Hambirájder, öcsém!

A Németországból visszatért fiatalember és párja éppen jókor sétáltak a ceglédi Kossuth Ferenc utcai játszótér környékén, amikor meglátták, hogy kiadó egy korábban presszóként működött helyiség. Nem számolgattak, belevágtak! Kibérelték a helyiséget, kicserélték a víz- és villanyvezetékeket, a padlózat jó részét, kifestették, bebútorozták, megvették a szükséges gépeket, majd elkészült a cégtábla is: Üvegtigris lett a gyorsétkezde neve.

cegléd6

Utóbbi önmagában is sugározza a film címéből eredő vidám hangulatot. Az Üvegtigris falán ott olvasható a vendégcsalogató szlogen is: Hambirájder, öcsém! 2015. novemberében nyitottak. Józsi a főnök és a főszakács, Vivien a mindenes: takarít, felszolgál és ő a pénztáros is.

Csoki kedvence, a sláger hambi

Néhány hónap alatt sokak kedvenc helye lett az Üvegtigris, ahol egyre több a törzsvendég. Szendvicsből, hot dogból, hamburgerből, pizzából nincs hiány, és minden vendégnek jár egy kedves mosoly, egy-egy jó szó is.

cegléd3

Ma már sláger étek is van az Üvegtigrisben, stílszerűen a filmhez kapcsolódóan. Ez pedig az egyik főszereplőről elnevezett „Csoki kedvence”. Összetétele sem titok: hamburger-buci, méretes fűszeres sült marhahúsgombóc, csilikrém, jégsaláta, paradicsom, ecetes csemege uborka, pirított gomba és sült bacon.

Jól hangzik, és aki Ceglédtől távol lakik, annak sem kell szomorkodnia. Otthon is elkészítheti Csoki kedvencét. Egészségükre!

Kőhalmi Dezső írása és fotói.

Olvasói sztorik