Életmód

Mint a mesében: 10 lenyűgöző tengerpart Európából

Közeleg a nyár, nézzünk néhány tengerpartot, ahol szívesen pihennénk.

Az aligha kérdéses, hogy bármelyik megfelelne kényünknek és kedvünknek. Ha pedig megtetszik, egy dolgunk van: irány egy utazási iroda, és foglalhatjuk is nyaralásunk helyszínét.

Our Lady Beach, Porquerolles – Franciaország

tengerourladybeach

A francia Riviéra sokak álma, a tiszta vízzek és a verőfénnyel. Ez a strand fenyőerdővel körülölelt, csendes, kisgyermekes családoknak ideális. A környék ráadásul sok látnivalót kínál, így a nagy fürdések közepette jókat kirándulhatunk.

Isola Bella Beach – Olaszország

tengerisolabellabeach

Toarmina városka a tengerszint felett 210 méter magasságban fekszik. „Alatta” húzódik meg ez a csodálatos strand. A mérhetetlenül vonzó hely kicsinyke öblöket, sziklás búvóhelyeket, többnyire homokos partot kínál a nyaralóknak, akik a település szállodáiból könnyen megközelíthetik a mesebeli fürdőhelyet.

Navagio Beach, Zakynthos –  Görögország

tengernavagobeach

Hajótörött csempész strandjának is nevezik 1983 óta, amikor egy cigarettát csempésző hajó léket kapott itt. Zakynthos északnyugati partján, Elation településhez tartozik a homokos strand égszínkék vizével, gyönyörű mészkő szikláival.

Zlatni Rat Beach, Dalmácia – Horvátország

tengerzlatnirathbeach

Brač-szigetének déli partján található az Aranyszarv nevű rész, amely két kilométerre fekszik a dalmát tengerpart egyik nagy kikötővárosától, Boltól.

Calo des Moro, Mallorca – Spanyolország

tengercalodesmoro

Ez a festői terület nem csupán kristálytiszta vizéről kedvelt. A gyakori délkeleti szél szinte mozgatja a tengerfenék homokját, így a vízállás rövid idő alatt három-négy métert is változhat a part közelében.

Ölüdeniz Beach, Törökország

tengeroludenizbeach

Ölüdeniz homokos öble az egyik legkedveltebb török strand a Földközi-tengeren. A partszakas a Kék Zászlós Tenger kitüntető cím birtokosa, a turisztikai szakirodalom a világ legjobb 5 strandja között tartja számon.

Praia Marinha Beach, Algarve – Portugália

tengerpraiamarinhabeach

Az ország egyik leginkább emblematikus strandja. Az Atlanti-óceán partján nem csak a szép sziklák, hanem a kiváló minőségű a víz is csalogató a turisták számára. A strand 1998-ben elnyerte a „Golden Beach” díjat. A festői környezetet gyakran használják promóciós- és reklámkampányokban.

Sveti Stefan Beach – Montenegro

tengersvetistefanbeach

Két falu határolja az üdülőparadicsomot, mely egykor sziget volt, ma azonban egy „földcsík” köti össze a szárazfölddel. A fotót nézve nem meglepő, hogy a valamikor Jugoszlávia pártvezetőinek első számú pihenőhelye volt az Adriai-tenger ezen része.

Baia delle Zagara – Olaszország

tengerbaiadellezagara

A Gargano-félsziget üdülőhelyek sokaságát kínálja, köztük a két legnépszerűbbet: Vieste Peschicit és Mattinatat. A lenyűgöző strand, a tenger mellett számos turisztikai attrakció kínálja magát, a székesegyháztól a püspöki palotán át egészen a félszigeten magasodó középhegység ritka kőzeteinek történetéig.

Podrace Beach, Brela – Horvátország

tengerpodracebeachcroatia

A Bikovo-hegység és az Adriai-tenger határolja az üdülővárost, Brelát. A Makarska Riviéra az Adria gyöngye, melynek része a fotón is látható picinyke – ugyanakkor legnépszerűbb – strand, a Punta Rata.

Fotók: Europen Best Destinations

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik