Életmód

Közeledik a Föld napja. A Természet hozzád szól, meghallod?

Egyes felmérések szerint ezen a napon több mint egymilliárd ember vesz részt valamilyen a világnaphoz kapcsolódó eseményen.

Közeledik a Föld napja. Mindenki tehet azért, hogy hogy hozzájáruljunk unokáink ajándékához, az élhető Földhöz. Ültessünk virágot, fát, gyűjtsünk szemetet, hívjuk fel egymás figyelmét:

Mindannyian felelősek vagyunk!

Az ember, mérhetetlen gőgjében és hiúságában, hajlandó elhinni, hogy a világ törvényei ellen is élhet, megmásíthatja azokat és büntetlenül lázadhat ellenök. Mintha a vízcsepp ezt mondaná: “Én más vagyok, mint a tenger.” Vagy a szikra: “Rajtam nem fog a tűz.” De az ember semmi más, mint egyszerű alkatrésze a világnak, éppen olyan romlandó anyag, mint a tej vagy a medve húsa…”  Márai Sándor

Ne gondoljuk, hogy bármit megtehetünk büntetlenül. A mai nap felelőtlen viselkedése gyermekünket és unokáinkat terheli majd!

Éljünk úgy, hogy más is úgy tudjon élni!

Fotó: wikimedia commons
Fotó: wikimedia commons

A Természet szól hozzád

Egyesek Természetnek hívnak, mások Anyatermészetnek. Több, mint négy és fél milliárd éve vagyok itt. 22.500-szor hosszabb ideje, mint ti.
Nincs igazán szükségem az emberekre, de az embereknek szükségük van rám. Igen, a jövőtök tőlem függ. Amikor gyarapodok, ti is gyarapodtok, amikor megingok, ti is meginogtok… vagy még rosszabb…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik