Életmód

Nemes lelkű kályhások, akik ingyen teremtik meg az otthon melegét

Összefogtak, és felhívást tettek közé.

Lévai László, Öcsödy Gábor, Porgesz Gábor. Budapesti kályhások, akik munkájuk során az országot járva többször tapasztalták, mennyien élnek emberhez méltatlan körülmények között, amik nélkülözik a megfelelő, biztonságos fűtést a hideg időszakban, mert a gáz vagy szén elérhetetlen sokak számára.

Ezért a kályhás szakemberek – akik közösen, egymást támogatva dolgoznak – úgy döntöttek, hogy saját erőforrásaikat, tudásunkat felajánlva ingyen felépítenek egy cserépkályhát. Azt szeretnék, hogy ez a kályha a lehető legjobb helyre kerüljön.

kalyha2

Az ingyenes kályhaépítésnek két aprócska feltétele van. Az egyik, hogy legyen a házon kémény, melynek nyílására a kályha köthető. A másik: amennyiben Budapesttől 100 km-nél távolabb építik meg a kályhát, egy éjszaka szállásra lesz szükségük.

A felhívást a Facebookon tették közé, ahol így fogalmaznak:

A cserépkályhára a legtöbben úgy gondolnak, mint valami luxuscikk, ami csak a tehetősebbeknek adatik meg. Ez nem így van. Egy jól megépített kályha hosszú évekig juttathat hozzá családokat olcsón az egyik legalapvetőbb életkörülményhez, a fűtött otthonhoz.

Lévai László, Öcsödy Gábor és Porgesz Gábor kérnek mindenkit, hogy aki tud olyanról, akinél igény lenne egy kályhára, de nincs rá pénze, juttassa el neki az üzenetet. A jelentkezéseket és a rövid bemutatkozásokat – helyszín és elérhetőségek megjelölésével együtt – az ajandek.kalyha@gmail.com email címre várják.

A jelentkezéseket bizalmasan kezelik, a nyertesről sorsolás útján döntenek.

Jelentkezési határidő: 2016. május 15. éjfél, sorsolás: 2016. május 20.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik