Életmód

Iskolai tanórákon készítenék fel a gyerekeket a felelős állattartásra

Természettudományi témájú tanórák anyaga lehetne.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány két alkalommal tartott kurzust pedagógus képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményben, melynek témája az állat-asszisztált terápia, a felelős állattartás elmélete és gyakorlata volt. A siker ellenére a folytatásra még várni kell – olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

Sok állatvédelmi szervezet foglalkozik felelős állattartás oktatásával, de ahhoz kevesen vannak, hogy az ország minden intézményébe eljussanak, ezért az általuk összeállított ismereti anyagot minden óvoda és iskola pedagógusának elérhetővé szeretnék tenni.

Lehet önálló osztályfőnöki óra, vagy egy helyettesítő óra témája, de a biológia, természettudományos órákon, foglalkozásokon is felhasználható – mondta az Indexnek Schreiter Katalin projektvezető.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága ajánlással támogatja a kezdeményezésüket: és az Országos Állatvédőrség Alapítvány lehetőséget kapott arra, hogy bekapcsolódjon a Nemzeti Köznevelési Portálra készülő anyagok fejlesztésébe.

Az Állatvédőrség által elkészült oktatási weboldalát regisztráció után a pedagógusok használhatják. IDE KATTINTVA elolvashatják és letölthetik az ismereti anyagokat.

A szervezet reméli, hogy sok pedagógus használja majd az anyagot, és a szülők és a diákok is támogatják programjukat.

Címfotó: viewbug.com

Olvasói sztorik