Életmód

Megnyílt az Utazás 2017 kiállítás

Ez az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléje.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 országból több mint 300 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók vasárnap estig. A kiállítás idén negyven éves, története hűen tükrözi az utazási szokások változását és kicsit Magyarország történetét is – írta az MTI.

A kiállítás belföldi díszvendége idén az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) rendező Győr, a külföldi Oroszország, a kulturális díszvendég pedig Pannonhalma. Idén mintegy 40 ezer látogatót várnak. A kiállítók 200 magyar turisztikai szolgáltató kínálatából válogathatnak.

Győr

A város fontos ágazata az idegenforgalom, az idei év különös jelentőségű, mivel itt rendezik majd az olimpiai fesztivált, 50 ország 3600 fiatalja részvételével. A város 40 milliárd forint értékben hajtott végre infrastruktúra-fejlesztést az elmúlt időszakban.

Oroszország

Az Oroszországi Föderáció standján a turisztikai kínálat mellett ételkülönlegességeket is lehet kóstolni.

Pannonhalma

A bencés kolostor egyik küldetése a látogatók fogadása, mindenkit nyitott kapukkal várnak, hívőket és nem hívőket egyaránt. Az idei év jelmondata “a közös ház”, amire közel 70 rendezvénnyel készülnek.

Fotó: Facebook/Utazás Kiállítás

Olvasói sztorik