Életmód

Hamarosan mi is ellenőrizhetjük ételeink tápanyagait és káros összetevőit

A jövőben akár 5 másodpercen belül megtudhatjuk, hogy a megvásárlásra szánt élelmiszer, kozmetikum vagy gyógyszer milyen hatóanyagokat, vagy kórokozókat tartalmaz.

Az új H2 applikáció a SCIO szenzor mobil változata, mellyel bárki azonnal letöltheti egy bevásárlóközpontban, hogy az adott élelmiszer mennyi tápanyagot, szénhidrátot tartalmaz, sőt, még azt is, hogy milyen allergéneket vagy kórokozókat tartalmaz.

Ez a speciális mérőeszköz lehet az egészséges táplálkozás úttörője

Az új SCiO szenzor alapja a fizikai rezgések alapján működő anyagelemzés- írja az Impress Magazin. Minden egyes molekulának saját rezgése van, ezek alapján azonosítja be a különböző élelmiszerek, kozmetikumok, táplálékkiegészítők vagy akár gyógyszerek hatóanyagait. Az applikáció használatával minden egészségre káros összetevő és allergén anyag kiszűrhető lesz, mely az ételekbe, vagy akár a kozmetikai szerekbe kerülnek.

Fotó: inhabitat

A készülék a gyors és pontos SCiO szenzor segítségével pásztázza át az étel vagy ital felületét, és bluetooth-on keresztül továbbítja az adatokat egy telefonos applikációra, melyen másodperceken belül  megjelennek a tápérték-információk.

Hogy a gyártók ne csaphassanak be többet

Az új applikáció célja ugyanis, hogy a vásárlók teljes képet kapjanak arról, hogy valójában mit tesznek a kosarukba. Használatával biztosak lehetünk abban, hogy milyen zöldség, gyümölcs vagy más étel kerül az asztalunkra. A SCiO érzékelővel megvilágított élelmiszerek, vagy anyagok tápanyagtartalmáról, illetve a bennük található káros anyagokról akár 5 másodpercen belül megjelennek az adatok az okostelefonunk kijelzőjén.

Fotó: inhabitat

Az első okostelefonra letölthető H2 applikáció a terv szerint 2017 közepén kerül piacra Kínában, és az év végén lesz elérhető a világ többi országában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik