Életmód

7 ok, amiért sosem fogod elfelejteni a kutyádat

Aki vesztette már el valaha kutyáját, pontosan tudja, hogy legalább olyan fájdalmas érzés, mint mikor egy családtagunk vagy egy közeli barátunk hagy itt bennünket. Hatalmas űr keletkezik a szívben, ami nem véletlen. Elmondjuk, miért őrizzük meg örökké távozó kedvencünk emlékét.

1. Közelebb állunk a kutyánkhoz, mint egyes családtagjainkhoz

Egy 1988-as kutatásban arra kérték a résztvevőket, hogy rangsorolják hozzátartozóikat és állataikat aszerint, hogy kivel milyen szoros a kapcsolatuk. Nem meglepő módon a válaszadók túlnyomó többsége a kutyáikat a családtagjaikkal egy szintre tette. Az esetek 38 százalékában az eb volt a lista elején.

2. A kutya élete körülöttünk forog

Ha van valami, amit a kutyánk jobban szeret a játékoknál, a macskák kergetésénél és a jutalomfalatoknál, az mi magunk vagyunk. A kutyák bármit megtennének, hogy boldoggá tegyék a gazdájukat. Egyetlen teremtés sem nyújt annyi feltétel nélküli szeretetet, mint ők.

Fotó: Thinkstock

3. Stresszoldóink

A Frontiers in Psychology című tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint a háziállatok csökkentik a stresszhormont és a pulzusszámot, ezáltal nyugtató hatással bírnak a szervezetre. Egy kutya elvesztése olyan, mintha egy barát, egy tanácsadó és egy jógaoktató tűnne el egyszerre mellőlünk.

4. Értékeli minden erőfeszítésünket, legyen az bármi

Miután elvittük a gyerekeket iskolába, megfőztünk, kitakarítottunk, dolgoztunk, feladtuk a csekkeket, kimostunk, megszerveztünk egy programot, dolgoztunk még egy kicsit, majd hazaértünk, óriási pluszt ad, hogy a kutyáink már azt is nagyra értékelik, ha megsimogatjuk őket vagy enni adunk nekik. Szuperhősök vagyunk a szemükben.

5. Megértenek minket

Pontosan tudják, hogy amikor felhúzzuk a cipőnket, sétáltatni visszük őket vagy egyszerűen a boltba indulunk. Érzik, hogy mikor van időnk játszani velük és mikor nem. Friss kutatások szerint nemcsak azt értik meg, amit mondunk neki, hanem a hangsúlyunkból is okulnak.

Fotó: Thinkstock

6. Hűségesek

Bárkivel előfordulhat, hogy nagy ritkán elfelejt enni, inni adni a kedvencének, vagy egyszerűen nincs ideje vele foglalkozni, de a kutyák mindig mindent megbocsátanak, és ha szükségünk van rájuk, ők biztosan mellettünk vannak egyszerűen azért, mert érzik, ha baj van.

7. Szeretne megnyugtatni még akkor is, ha már nincs veled

A kutyák nem szeretik, ha a gazdi szomorú még akkor sem, ha a szomorúságot épp az elvesztésük okozta. Az alábbi videó megtekintése zsebkendővel ajánlott.

Ez is érdekelhet:

(MNN)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik