Életmód

4 ezer kilométert sétál Mexikótól Kanadáig a kalocsai tanár

Ez már a sokadik nagy megmérettetése lesz a 45 éves pedagógusnak.

Mint azt korábban megírtuk, Kinyó Zsolt, a Kalocsán élő történelem-földrajz szakos tanár legutóbbi erőpróbáját 2016. június 9-én kezdte: a franciaországi Toursban nekiindult a több mint 2000 kilométeres Szent Márton Útnak, hogy 40 nap alatt – különösebb pihenők nélkül – végigsétálja a Szombathelyig tartó távolságot. Tervét teljesítette!

Fotó: Facebook/Kinyó Zsolt

Megmászta a Kilimandzsárót is

Kinyó Zsoltnak nem a tavalyi világrekord volt az első nagy teljesítménye. 10 év alatt két alkalommal járta végig El Caminót, 2007-ben feljutott Afrika csúcsára, a Kilimandzsáróra, 2011-ben megdöntötte a 6 óra alatt legtöbb kilőtt legtöbb kilőtt nyílvesszők rekordját, 2012-ben gyalog vitte a magyar zászlót a londoni olimpiára, 2015-ben pedig feljutott a Kaukázus legmagasabb pontjára, az Elbruszra.

A sorból 2017 sem marad ki. A tanár hamarosan a mexikói határnál vág neki legújabb erőpróbájának, melynek során 4279 km megtétele vár rá Kanadáig. A világ egyik legszebb túraútvonalának tartott Pacific Crest Trail (PCT) 1932 óta csábítja a nagy kihívásokra vágyó túrázókat. Zsolt, akinek nevéhez már több gyaloglórekord is kötődik, ezúttal is már-már teljesíthetetlennek tűnő feladatra vállalkozik, hiszen 100 nap alatt akarja teljesíteni a távot – írta a beol.hu.

Fotó: kinyozsolt.hu

A férfi a tervek szerint szeptember 2-án ér célba. A korábbiaknál nehezebb terep vár rá, amelyben összesen közel 144 ezer méter szintkülönbség lesz, miközben sivatagban vagy éppen a hegyek között kell teljesítenie a penzumot és a hőmérséklet-ingadozással is számolni kell az úton.

Kinyó Zsolt a portálnak elmondta, jövőre az első világháború lezárásának évfordulóján, a trianoni békediktátum előtti Magyarország határai mentén akar végiggyalogolni.

Addig azonban várja őt az idei nagy kaland. Szurkolunk neki, jó utat kívánunk!

Kiemelt kép: Facebook/Kinyó Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik