Életmód

Törpeharcsák bandáznak az egerszalóki horgásztóban

Jó étvágyuk van, de a büdös kukoricát nem szeretik.

Egerszalókot nem csupán gyógyfürdőjéért vagy éppen történelmi barlanglakásaiért keresik fel a turisták. A Laskó-völgyi víztározó – vagy ahogyan a horgászok körében ismert: egerszalóki horgásztó – is egyre népszerűbb, ahová a környékről is egyre több horgász látogat el a nagy fogás reményében.

Magyar sódomb, melyhez hasonló csak 2 van a világon
A környék szimbóluma és védjegye az Európában egyedülálló látvány.

Az andornaktályai Kis Róbert – aki megnyerte a víztározón rendezett idénynyitó versenyt – rendszeres vendég a tónál, és többnyire éjszakai horgászatai során az elmúlt hónapokban több méretes pontyot is megakasztott – írta a heol.hu.

A horgász arról is mesélt a portálnak, hogy nem használ speci­ális etetőanyagot, de nem is szór ki sok bojlit, mert nagyon eszi a törpeharcsa. Idén különösen sok van belőlük, ezek a halak „bandákba verődve” pillanatok alatt szétrágják a vízben puhává oldódó etetőanyagot. Pontyozásnál ezért praktikusabb a büdös kukorica, mert azt nem bántják, és nem is nagyon oldódik a vízben. Ugyanakkor kkik süllőznek, mondják, hogy a törpeharcsák a csaliként használt kis halat is szanaszét szedik.

A tavon egyébként a törpeharcsa lehalászása mindig ősszel történik, ám tavaly nagyon keveset szedtek ki.

Kiemelt kép: sciencing.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik