Életmód

Megrongálták a világhírű magyar természetfotós tusnádfürdői medvelesét

A helyiek összefogásával gyorsan megoldották a problémát.

Egy hónap sem telt el a megnyitása óta, ismeretlenek tönkretették Máté Bence világhírű magyarországi természetfotós Tusnádfürdő közelében kialakított medvelesét. A rejtekhelyet – ahonnan maga is fotózza a nagyvadakat – azért hozta létre, hogy más természetkedvelők is kedvükre figyelhessék azok életét. A probléma sokak örömére gyorsan megoldódott.

Tusnádfürdőn már az utcán is szabadon sétálnak a medvék
Emberekre támadnak és állatokat ölnek az elszaporodott nagyvadak Erdélyben.

Máté Bence Facebook-oldalán tette közzé a hírt

“Sajnos azt a hírt kaptam, hogy valaki eltörte a tusnádfürdői lesem ablakát. A les egyedül az én spórolt pénzemből épült, így most nekem kell új üveget vásárolnom és újra kijuttatnom. Javasolnám a tettesnek, hogy legközelebb tájékozódjon, és ha valami problémája van velünk, először engem hívjon fel, hátha tudok segíteni. A számomat a Medvepásztor odaadja.

Szerintem ezzel a vandál tevékenységével nem csak az én munkámat nehezíti meg, hanem rombolja a terület jó hírét is. Mi ide alkotni jöttünk, a tusnádfürdői közösségnek egy új szolgáltatást létrehozni, ami nagyon sok helyinek a javát szolgálja. Nem tettünk mást, mint a számtalan vadetető hely egyikét bemutathatóvá tettük, ami máris nagy sikernek örvend az idelátogató turisták, a turisztikával foglalkozók és a természetet kedvelő helyiek körében egyaránt.

Javasolnám még, hogy a harmadik 90 000 forintos vadkamera ellopása előtt is hívjon fel, mert nem kell az értékesítéssel bajlódnia, odaadom a lopás tárgyának értékét készpénzben. Így nem tenné tönkre több száz ember szórakozását. Ilyen hozzáállást sem Amerikában, sem Afrikában, sem Európában nem tapasztaltam még. Kicsit szomorú vagyok, hogy ennek pont itt kellett megtörténnie először…
Bízom benne, hogy a jövőben kevesebb felesleges kört kell futnunk butaságok miatt.”

A probléma gyorsan megoldódott

Nagyon sokan kérdezték, hogy a rongálás után látogatható-e a les. Örömmel tudatom, hogy az ablakot lecseréltük, és újra lehet jönni medvét nézni! Külön köszönetet szeretnék mondani a tusnádfürdői közösség és a városvezetőség baráti hozzáállásért és segítségéért – írta július 18-án a Facebookon a természetfotós.



Kiemelt kép: medveles.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik