Életmód

Fókuszban a jó ügyek és a zöld csoportok a közösségi kertek éjszakáján

Szeptemberben elején rendezik a II. Közösségi Kertek éjszakája elnevezésű programot. Az ország több helyszínén várják az érdeklődőket.

Az elmúlt években több tucat közösségi kert jött létre Budapesten, és vidéken. Elhanyagolt lakótelepi zöldterületek, iskolaudvarok, vagy épp üresen álló belvárosi foghíjtelkek alakultak rövid idő alatt helyi és egészséges zöldségek, gyümölcsök megtermelésére, pihenésre, kapcsolatépítésre alkalmas sokfunkciós közösségi terekké. Az I. Közösségi Kertek Éjszakáján több mint 10 fővárosi kertközösség együttműködésének köszönhetően lehetőség nyílt bepillantani a városi kertek izgalmas és változatos világába. Nagy örömükre szolgál, hogy idén már vidéki kertek is kapcsolódnak a kezdeményezéshez.

Fotó: Leonardo kert

Az idén 16 közösségi kert gondoskodik a jó hangulatról

Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a közösségi kertek értékeire és közösségteremtő erejére, továbbá beindítsák a látogatók fantáziáját és kezdeményezőkészségét.

Szeretnék elősegíteni, hogy a „Mi lenne, ha én is kertészkednék valahol?” gondolata valósággá váljon. Megmutatni, mit jelent az az összefogás és együttműködés, ami a kertészeket a kert gondozása során közösséggé formálja.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt  szeptember 2-án este 6 órától. A belépés ingyenes.

A kertek idén is változatos programokkal várják az érdeklődőket:

koncert, petanque bajnokság, kemenceavató buli, kézműves programok, növényfelismerő játék, és közös főzés teszi felejthetetlenné az estét.

Az esemény facebook oldalán bővebben is olvashattok a csatlakozó kertközösségekről, a helyszínekről és programokról.

Címlapfotó: Lőrinci-Kertelő

Gyönyörű közösségi kert a nagyváros forgatagában - Fotósorozat
Virágoskertet alakítottak ki, és zöldséget is termelnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik