Életmód

Csodálatos film készült a lábnyomról, amit Magyarország hagy maga után

Szombathelyi Tibor, a bárdudarnoki Élet Iskolája alapítója egy évvel ezelőtt kapott egy felkérést Viliam Mauritztól, egy Svájcban élő magyar származású szobrászművésztől, hogy működjenek együtt az általa Ausztráliából világkörüli útjára indított Nagy lépés nevű kezdeményezés magyarországi megrendezésében.

Az alapötlet az volt, hogy felhívják a figyelmet, mit okozunk a földi jelenlétünkkel, mit hagyunk magunk után, mit teszünk, hogy jobb legyen a világ – olvasható a közösségi oldalon.

A rendezvénynek Kassai Lajos íjkészítő adott otthon még július elején Kaposmérőn.

Százak zarándokoltak a Kassai-völgybe, többen sátrat vertek a környéken. Bár az éjszakai felhőszakadás nem volt túl jó előjel, az égiek megkegyelmeztek: a verőfényes napsütésben újabb családok, baráti csoportok érkeztek.

Ez egy szeretet találkozó, cél, hogy lépjünk egy kicsit egymás felé. Úgy gondolom, a mai világban talán a legnagyobb probléma a rettenetes birtoklási vágy, amit a fogyasztói világ generál, s emiatt az emberek megosztottak lesznek. Lényeges, hogy a mindennapokban közelebb kerüljünk egymáshoz

– nyilatkozott Szombathelyi Tibor még két hónapja a sonline.hu-nak.

Mint fogalmazott. szervezőként, rendezőként ő a megosztottság nélküli, hasonló értékrendet követő emberek összefogásában, a közös felelősségvállalásban látja a jelent és a jövőt.

Ezt szerettem volna láttatni a filmben: én ilyen lábnyomot kívánok hagyni magam után.

A videó elkészült, és minden elemében kifogástalanra sikerült. Nem is ragoznánk tovább a szót, beszéljenek helyettünk inkább a felvételek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik