Életmód

2018 sem múlik el Gyuri bácsi gyógynövényes tanácsai nélkül

A jövő évi egészségnaptár egy minilexikonnal is felér.

Megjelent Gyuri bácsi, a bükki füvesember 2018-as egészségnaptára, melyben gyógynövényes tanácsokat ad egész évre. Ahogy már megszokhattuk, egy komplex egészségvédő rendszert kapunk ilyenkor: már csak használnunk kell, hétről hétre, napról napra. Gyuri bácsi sokat hangoztatott alapelve, hogy személyes felelősségünk, sőt, kötelességünk saját egészségünkkel foglalkozni.

Gyuri bácsi nagymamája megjósolta, hogy füvesember lesz belőle
Ahol megjelenik, ott garantált a teltház. A bükki füvesember gyógynövényekről szóló előadásai az ország minden részén népszerűek, így volt ez legutóbb Debrecenben is.

A bükki füvesember 2015-ban minden hónapban egy-egy fontos betegséget állít fókuszba, és bemutatja az 5 legjobb gyógynövényt, ami az adott probléma megelőzésében és kezelésében segítségünkre lehet. Így abból a különleges népgyógyászati tudásból, amit Gyuri bácsi több évtized alatt halmozott fel, most mi is részesülhetünk.

Minden hónapban ajánl keverékteát is a bükki füvesember, mivel saját receptjeiben is használja azt a régi népgyógyászati tapasztalatot, hogy ha összekeverjük az azonos célra használandó gyógynövényeket, hatásuk megsokszorozódik.

A gyönyörű fotókkal ellátott naptárban a képek egy része a bükki füvesember legendás gyógynövénykertjében készült, melyben már több, mint százféle növény terem.

Kiemelt kép: Facebook/Szabó Gyuri bácsi

Olvasói sztorik