Életmód

Várnak a finnek, pályázz, utazz ingyen és tanulj boldogságot tőlük

Ezen a nyáron akár személyesen is megtapasztalhatjuk, hogy miért a finnek a világ legboldogabb emberei.

A napokban közzétett felmérés alapján Finnország a világ legboldogabb országa lett. Az itt élők nyugodtak és vidámak, élvezik az életet egy progresszív, technológiailag fejlett társadalomban anélkül, hogy mindennek túl nagy jelentőséget tulajdonítanának. A finnek elképesztő módon ráéreztek, tudják, hogy a természetet elválaszthatatlanul az életünk részévé kell tenni. És bár náluk is felüti a fejét a szorongás, a félelem, de más megoldásokat találnak mindezek leküzdésében, mint a legtöbb országban.

Amikor mások terápiára járnak, a finnek felveszik a gumicsizmájukat és csatangolnak egy jó nagyot az erdőben.

Fantasztikusan hangzik, ugye? És a legjobb hír csak most következik. Amennyiben valaki meg szeretné tudni a finnek boldogságának titkait, az egy izgalmas és egyben tanulságos utazáson vehet részt. A Visit Finland által szervezett, „ Rent A Finn” elnevezésű projektbe bárki benevezhet.

Fotó: pixabay.com

A szerencsés kiválasztottak három napig élvezhetik a finn házigazdák szeretetét, mely során bepillanthatnak az ott élők mindennapjaiba és ízelítőt kaphatnak boldogságuk egy szeletéből, a belső nyugalomból. Minden utazási és szállásköltséget fedeznek, cserébe vállalni kell a projekt kapcsán készülő filmben való részvételt.

Fantasztikus három napnak lehetünk részesei, a sokszínű programban  a nemzeti park látogatásától a hétvégi horgászatig, a vadon termő bogyósok gyűjtésétől  az igazi finn szauna élményéig minden benne lesz. Alapvetően mindazokat a dolgokat megismerhetjük, amelyeket a finnekkel kapcsolatban szeretünk és ami Finnországot a világ legboldogabb országává teszi.

Fotó: pixabay.com

A házigazdák közé tartozik a Laplandi Északi-sark körüli kisváros polgármestere, Esko, akivel csónakázni lehet és megtanítja a mölkky-t (egy finn dobójáték). Ha az informatikus Hannahoz kerül valaki, az vele együtt utazhat a nagymamájához, ahol a fekete áfonyát szednek és a legfinomabb süteményeket készítik, majd pihentetőül szauna-szertartás zárja majd a programot. Linda és Niko a balti-tengeri falu legrégebbi szigetén, Utön élnek, ahol az összlakók száma 40. Ezt a szigetvilágot vitorlázhatja be a szerencsés kiválasztott, miközben világítótornyot csodálhat és egy izgalmas táborozáson is részt vehet.

Ha valakit lázba hoztak a fent leírtak, akkor a projekt honlapján egy online jelentkezési űrlap kitöltésével és egy 3 perces videóval jelezheti szándékát a részvételre.

Címlapfotó: pixabay.com

Megmutatja négy arcát egy festői szépségű sziget
Más színek, más évszakok ugyanarról a helyről: csodás táj Finnországban.
Olvasói sztorik