Életmód

Erdőbe kidobott kölyökkutyát mentettek meg a salgótarjáni állatvédők

Az ismeretlenek állati tetemekkel együtt hagyták magára a németjuhászt.

Újabb életet mentettek a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület Salgótarjáni Csoportjának önkéntesei, olvasható a szervezet Facebook oldalán.

Nehéz helyzetbe került a kutyamenhely a koronavírus miatt
Az állatmenhelyek is megérzik a járvány negatív hatásait.

Április 4-én Tóth Norbert kerületvezető erdész-vadász értesítette az állatvédőket, hogy állati tetemekkel együtt egy kölyök kutyust tettek ki ismeretlenek a város melletti egyik erdőben. A bejelentést követően az egyesület tagjai azonnal intézkedtek.

A kutyus annyira rettegett az emberektől, hogy mindannyiszor, amikor kiszálltunk az autóból, azonnal bemenekült az erdőbe. Többször próbálkoztunk a befogásával, de ő a legyengült szervezete ellenére is el tudott futni. Tudtuk, hogy így nem fog sikerülni, ezért kaptunk kölcsön egy élvefogó csapdát és megszerveztük a figyelőszolgálatot óránkénti váltással

– írták bejegyzésükben.

Szerencsére nem kellett sokat várniuk. A kiéhezett állat hamar megjelent a csapda mellett, és egy kis trükk segítségével már benne is volt. A németjuhász kölyök 5 hónapos lehet.

A mentésben résztvevők – Bódi Ádám, Kanyó Dávid, Szabó Éva, Bódi János, Oláh Anna, Lukács Viktória, Bérczesi Erika, Májer Veronika – kitűnőre vizsgáztak emberségből és az állatok iránti elkötelezettségből, de mellettük is sok ember ajánlotta fel segítségét.

Minden elismerés az újabb életet megmentő salgótarjáni állatvédőknek, akik példája is megmutatta az összetartás és az összefogás hatalmas erejét.

Kiemelt kép: Facebook/Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület Salgótarjáni Csoportja

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik