Életmód

Soha nem akarták ennyien átúszni a Balatont

mti/varga györgy
mti/varga györgy
Az ország 810 településéről összesen több mint 8600 fő regisztrált.

A hetek óta tartó igazi nyári időjárás meghozta a részvételi kedvet Magyarország legpatinásabb és legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport eseményére. Soha ennyien – az ország 810 településéről összesen több mint 8600 fő – regisztrált a tervek szerint július 31-én, szombaton megrendezésre kerülő 39. Lidl Balaton-átúszás három versenyszámára, írták közleményükben a szervezők.

Kapcsolódó
Több mint négyezren evezték át a Balatont
A 8 kilométeres távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lehetett megtenni.

A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a klasszikus, 5,2 km-es Balaton-átúszás ígérkezik, amelyre több mint 7600 előregisztráció érkezett.

A tavaly debütáló 2,6 km-es Féltáv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az idei újdonság Balaton-áthúzást – a Révfülöp–Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot– közel 300 fő szeretné teljesíteni.

A Budapest Sportiroda tájékoztatása szeront a rendezvény július 31-i biztonságos lebonyolításáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével a szervező bizottság július 29-én csütörtökön 12 órakor dönt.

Kapcsolódó
Csodálatos látvány 400 kilométer magasból a Balaton
Az űrhajós a Nemzetközi Űrállomás kupolamoduljából készítette a felvételeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik