Kertünk-Portánk

Fantasztikus kézműves alkotások – Mintha puha mohaszőnyegen ülnénk

Sokan el sem hinnék, hogy a szőnyegkészítésben is lehet újat, sőt professzionálisan újat alkotni.

Környezetszennyező világunkban úgy tűnhet, hogy “csak” egy csepp a tengerben az ipari hulladékok nem megfelelő kezelése és újrahasznosítása.

Alexandra Kehayoglou viszont másként gondolja. A fiatal művésznő, Argentína első szőnyegkészítő családjának szülötte, aki a gyárakból kikerült hulladékanyagokból készít elképesztően szép darabokat, amik szinte szinte leutánozzák a természetet. A kézműves gyapjúszőnyegek egyedülálló műalkotások, egy darab elkészítése akár több hónapig tartó folyamat. A művészi darabok nem csupán szőnyegként, hanem fali díszként is megállják a helyüket.

A művészi alkotások minden esetben természeti tájakat jelenítenek meg, úgymint az Argentín-erdőket, a patagóniai gleccsereket vagy éppen a gyepen legelésző juhokat.

Szőnyegek között nőttem fel!

“Rájöttem, hogy a szőnyegekkel kapcsolatos tudás a génjeimben van, és ez segített művésszé válnom. A stílus, amit létrehoztunk, igazából egy absztrat-akció hazám tájairól. Azt szeretném, hogy aki ezeket a darabokat látja, úgy érezze, hogy egy új kulturális és környezeti dimenzióba lép, ahol az érzelmek számtalan vetülete megjelenik. A szép iránti vágyon keresztül a környezettudatosságon át egészen az emberi kultúrák megismerésének élménye” –  írja Instagram oldalán Kehayoglou.

upcycle-wool-carpet-forest-moss-alexandra-kehayoglou-24

upcycle-wool-carpet-forest-moss-alexandra-kehayoglou-1

upcycle-wool-carpet-forest-moss-alexandra-kehayoglou-36

upcycle-wool-carpet-forest-moss-alexandra-kehayoglou-12

upcycle-wool-carpet-forest-moss-alexandra-kehayoglou-6

Olvasói sztorik