Kertünk-Portánk

Menő lakóautót varázsoltak a régi Csepelből

Ha valaki kellőképpen elszánt és kreatív, akkor egy teherautót is újra tud gondolni.

Egy ügyes kezű házaspár, Paul és Mandey  egy hajdani Csepel autógyár csodát, egy Csepel teherautót alakított át apartmanná. Az angol és holland származású tulajdonosok Csepellinának nevezték el alkotásukat. Az autólakás olyan népszerűségnek örvend, hogy leghamarabb csak jövő évre van szabad foglalás.

csepel csepellina

A Mecsek fái közt megbúvó Mókus-völgyi remekmű 25 négyzetméteres, amiben valóban kényelmesen el lehet férni, s a közvetlenül előtte található veranda is tökéletesen ideális hely a pihenéshez.

A  Csepel Autógyár Nemzeti Vállalat 1949-ben alakult, s itt készült el (1950-ben) a lakóház  legelső, nyers változata, a ”First” Csepel motoros teherautó.

Még ugyanebben az évben a Lengyel Motorszövetség egy nemzetközi megbízhatósági és gyorsasági teherautó versenyt rendezett, min rögtön nyolc darab Csepel D és B-350-es tehergépkocsi vett részt. A közel 2000 km-es versenytávon a Csepel Autógyár Nemzeti Vállalat gyermeke érte el elsőként a városi célt, s  dízel kategóriában az első,  a benzinmotoros kategóriában pedig a második helyezést érte el. Ez az esemény egy mérföldkő volt mind a  Csepel teherautó, mind a CSANV számára, s az elkövetkezendő 25 évben meg is tartották státuszukat, azonban 1975 volt a Csepel gyártás folyamatainak záróéve.

Kívülről is mutatós

IMG_2219

A különös külső pazar belsőt takar

 

IMG_2272

IMG_2260

IMG_2279

IMG_2177

IMG_2280

IMG_2263

A teljes látvány videón

Paul és Mandey az alakítás folyamatának minden jelentős fázisát dokumentálták, s közzé is tették oldalukon, a csepellina.blogspoton.

Írta: Kicsiny Marcián

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik