Kertünk-Portánk

Elképesztően jó ötlet a környezetbarát, rejtett italhűtő

A földbe süllyesztett mini-pince 3-9 fok közötti hőmérsékletre hűti az italokat. Áram nélkül.

Történelmi tanulmányainkból talán még emlékszünk, hogy amíg a technológia nem tette lehetővé, addig az emberek évszázadokon keresztül a föld alatt vagy föld alatti pincében tárolták az élelmiszert. A föld szigetelése állandó hőmérsékletet garantál,  így az ily módon tartott élelem tovább maradt friss. Valljuk meg, hogy ez ma sincs másként, és a föld ezen tulajdonságát kihasználva született meg az italhűtő ötlete is. A földbe süllyesztett mini pince 3-9 fok közötti hőmérsékletre hűti az italokat.

Vészhelyzetre innovatív megoldás lehet a bulihűtő is, ami szintén a fizika törvényeit veti be, de a biztos befutó mégis a földbe süllyesztett változat.

A nagy ötlet

Az italhűtő megvalósítói egy egyszerű megfigyeléssel jöttek rá, hogy a egy esőcsatornába éppen belefér egy-egy italos üveg. Innen az ötlet, a többi pedig már a a megvalósult álom, hiszen ma már többféle verziója is kapható az innovatív, környezetbarát hűtőnek.

Gyors és egyszerű telepítés

Az italhűtő elkészítéséhez nem szükséges nagy ezermester tudomány. Kijelöljük a megfelelő helyet, és egy bő 1 méter lyukat fúrunk vagy “ásunk”. Az átmérőt minden esetben az italtartó, illetve a földbe helyezendő italhűtő szerkezetének a méretéhez igazítsuk. Ha elkészültünk, akkor már csak a megfelelő mennyiségű és minőségű italok  rekeszelésére lesz szükség, és az italtartó földbe süllyesztésével a hűtést megoldottuk. A  következő kerti partin vagy akár pihenés közben biztosak lehetünk benne, hogy nem csupán akadálymentes helyszínt teremthetünk, de az italaink is mindig hűsítő élményt jelentenek.

Így készül

Így élvezhetjük

Remek dekoratív megoldás

További részletek az ebay oldalán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik