Kertünk-Portánk

Erre figyeljünk körágyások készítésénél! Mutatunk néhány inspiráló ötletet

Az alakzatokban ültetett virágok látványa valóban lenyűgöző.

A kör alakú kert egy igen látványos alternatívája lehet a hagyományos négyszögletes kerteknek. A kör alakú kert nem igényel kevesebb teret, viszont könnyebben elérjük a növényeinket és könnyebben tudjuk gondozni őket.

Fotó: gardening-know-how
Fotó: gardening-know-how

Mire figyeljünk a kialakításnál? 

  • Válasszunk ki 6-8 különböző virágot, ha lehetséges mind bokros fajtákat.
  • Válasszuk ki a virágágyás helyét.
  • Nézzük meg, hogy a kiválasztott helyre milyen igényű virágok ültethetők. Ennek megfelelően válasszunk ki 6-8 különböző virágot, ha lehetséges mind bokros fajtákat. Fény- és és szárazságtűrőket bátran tervezhetjük napos helyre, de az árnyékkedvelőket inkább hűvösebb, Naptól védett helyre, éppen egy fa alá, köré.
  • Ássuk fel, gazoljuk ki, majd egyengessük el a kiszemelt területet.
  • Mérjük ki a kör alakú helyet. Két karóra és egy madzagra lesz szükségünk. Az egyik karót szúrjuk bele a földbe ott, ahol az ágyás közepe lesz. Kössünk olyan hosszú madzagot a karóra, amilyen sugarú kört szeretnénk kapni. A madzag másik végére kötött karóval szabályos körívet jelölhetünk a földbe úgy, mintha egy óriási körzővel dolgoznánk.
Fotó: házforum.hu
  • Ha kialakítottuk a formát, akkor lazítsuk meg a talajt, és kezdhetjük a virágok ültetését. Helyezzük a magasabb növényeket közepére, és a kör szélére kerüljenek az alacsony növésűek.
  • Az utolsó lépés a csodálatos virágágyás létrehozásához a kövekkel, hánccsal, téglával való díszítés. Ez nem feltétlen szükséges, de mindenképp szebb kiskertet eredményez.
Galéria
Fotó:

 

Mutatjuk a legszebb talajtakaró virágokat
Nem kell hozzá különösebb tudomány, hogy erdei hangulatot teremtsünk a kertben.

Fák körül is szépen mutat a kör alakú ágyás

Ide ültetni egyszerű feladat, hiszen a méregetéstől eltekinthetünk. Csupán néhány alsó ágat vágjunk le, hogy optimális fényhez jussanak a virágok. Az ültetendő növény helyét úgy alakítsuk ki, hogy ne sértsük meg a fa gyökérrendszerét.

Fotó: gardening-know-how
Galéria
Fotó: gardeningand-gardens
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik