Kertünk-Portánk

A rusztikus és modern stílust ötvözték a takaros miniházban

Kihozta magából a maximumot a francia Baluchon építészeti vállalkozás egy hatméteres utánfutóra épített lakóház kialakításánál.

Az épület egy lovarda mellett található a franciaországi Toulouse-nál. Méreteihez képest meglepően tágasnak tűnik és két ember kényelmesen elfér benne. A hangulatos otthont egy házaspár, Nathalie és Sebastien rendelte meg a cégtől és a szomszédos istálló után az Ostara nevet adták neki.

Fotó: Baluchon
Eladó Svédország legkisebb háza, a 22 négyzetméteres csodabirodalom
Tökéletes bizonyítéka annak, hogy kis helyen is lehetünk tágasan.

A ház rusztikus külsejét a kétszárnyú bejárati ajtó töri meg, melyen belépve a nappaliban találjuk magunkat. A helység fókuszpontját a nagyméretű, 1.8 méter hosszú kanapé képezi, amin adott esetben egy vendég eltöltheti az éjszakát.

Fotó: Baluchon

Ha balra nézünk, egy kis könyvespolcot, egy fatüzelésű kályhát és egy három fős étkező asztalt látunk.

Fotó: Baluchon
Fotó: Baluchon

A nappalitól jobbra esik a konyha, kétégős tűzhellyel, fagyasztós hűtőszekrénnyel, és bővíthető, fából készült pulttal. A nagy méretű zuhanyzóval és komposztáló WC-vel ellátott fürdőszoba a konyhán át vezet az út.

Fotó: Baluchon
Fotó: Baluchon
Fotó: Baluchon

A beépített tárolóval rendelkező saroklépcsőn felérve a franciaágy fogad minket az emeleten.

Fotó: Baluchon
Fotó: Baluchon

A lakást a kör alakú, méteres átmérőjű ablakok teszik világossá és biztosítják a csodás kilátást a szabadon legelésző lovakra és a természetre.

Fotó: Baluchon

A Baluchon miniházait csak Franciaország területén lehet megrendelni, a cég ugyanis a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére törekszik.

Ha szereted a rusztikus stílust, akkor ez első látásra szerelem lesz
Egy ízig-vérig rusztikus ház meleg és otthonos. Ahová jó hazatérni, ahol megnyugszik a lélek. A fotókon látható angol házat látva szavak nélkül is

(Inhabitat)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik