Kertünk-Portánk

Eladó az ország második kenderháza

Az elsőt már az építkezés megkezdése előtt értékesítették.

A 100%-ban természetes alapanyagokból készülő kenderbeton magyarországi honosítását és építőanyagként történő engedélyezését a szegedi székhelyű, 12 magánszemély által alapított KÖSZI Trade Szövetkezet végezte el. A Nemzeti Műszaki Értékelés eljárásának eredményeként Magyarországon is építhetőek kenderházak.

A Csongrád megyei Domaszéken 2016 végén kezdődött meg az első két magyarországi kenderház kivitelezése

Két kenderház építését kezdték meg Magyarországon
Másfél hektáron megtermő ipari kender – mintegy 12-13 tonna – elegendő egy 100 négyzetméter alapterületű családi ház felépítéséhez.

Bár Magyarországon jelenleg még kevés passzívház épül, az EU épületek energiahatékonyságáról szóló irányelve szerint 2020-tól már csak közel nulla károsanyag-kibocsátású, vagyis passzívházakat lehet majd építeni. A kenderházak megfelelnek e kritériumnak.

A legnagyobb magyar ingatlanhirdetési portálon a nyár vételét kínálják a második domaszéki kenderház értékesítésével, lévén, hogy az elsőt szinte az alapkő-letételével egy időben már eladták.

Olyan házat kínálunk, amelynek kiemelkedő a hőszigetelő és hőtároló képessége, zéró közeli a rezsiköltsége, tökéletes a páraháztartása és szellőzése, allergiamentes és nincs egészségre káros hatása, emellett ellenáll a tűznek és a kártevőknek is – írják.

A közvetlenül a beruházótól eladó 114 m2 alapterületű, 3 szoba+nappalis, hozzá tartozó saját kerttel, a nappaliból közvetlenül kertkapcsolatos terasszal, gépkocsi-beállóval rendelkező porta 550 négyzetméteres telken magasodik, és várhatóan a nyár végén beköltözhető lesz.

Az ára fix – 23,5 millió forint.

Kiemelt kép: A domaszéki kenderház látványterve

Olvasói sztorik