Mozaik

Itt a kívánságok ideje, óránként akár 200 hullócsillagot is láthatunk

Elindult a visszaszámlálás az év egyik leglátványosabb csillaghullásáig, az augusztusi Persesidák raj csúcsidőszakának érkezéséig.

A Perseidák meteorraj általában augusztus közepére esik, melyet “Szent Lőrinc könnyeinek” is szokták nevezni a 258 augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc “emlékére”.  Fantasztikus látványra készülhetünk, a meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel.

Már augusztus 10-től érdemes nézni az eget. A siker érdekében lehetőség szerint a városoktól távolabb tegyük ezt, a lehető legjobb körpanorámát garantáló helyeken.

Augusztus 12-én éjszaka láthatjuk a legtöbb hullócsillagot

A legtöbb felvillanás 0-4 óráig tart majd. Az Earthsky cikke szerint idén különösen nagy látványban lehet részünk., hiszen akár 200- hullócsillagot is megfigyelhetünk egy óra alatt az északi féltekén. Ez duplája a megszokott értéknek.

Fotó:minden ami Anglia
Fotó:minden ami Anglia

Különböző hiedelmek is ismertek a csillaghullás kapcsán

A legismertebb, amit szinte mindenki tud, miszerint ha hullócsillagot látunk, akkor kívánjunk valamit. Ha azt senkinek nem áruljuk el, akkor a kívánság teljesül egy éven belül. A legszórakoztatóbb hiedelem szerint a hullócsillagok a fényükkel a szüzességüket éppen elveszítő lányokat számolják össze.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik