Mozaik

Védjegyet kapnak a magyar kenyerek

Egyre nagyobb a kereslet a kovászos technológiával készült termékek iránt.

Védjegyet vezetnek be a magyar sütőipari termékekre. A magyar pékség védjegyet azokra a termékekre lehet használni, amelyek igazolhatóan magyar üzemben készültek, magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel, ami minőségi garanciát jelent a fogyasztóknak.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta:

a védjegyet kizárólag a pékszövetség tagjai, magyar telephellyel rendelkező üzemek használhatják, és nemcsak a kenyerekre, hanem egyéb termékeken, így a foszlós kalácsokon vagy a kuglófokon is megjelenhet. Szeretnék elérni azt is, hogy a magyar sütőipari cégeknek legyen a védjegyes termékeket értékesítő szakbolt-hálózata.

A szakember azt is közölte: egyre nagyobb a kereslet a kovászos technológiával készült termékek iránt.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

2016-ban rozskovásszal készült kenyeret készített a Magyar Pékszövetség az augusztus 20-i ünnep tiszteletére – írta az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik