Mozaik

Kalandos utazásra csábítanak a keszthelyi kastélymesék

A készülő könyv vendégcsalogatónak is kiváló lesz.

A keszthelyi Helikon Szállóban dolgozó két hölgy – az Író néni és a Rajzoló lány – jól egymásra találtak, amikor mesélésbe kezdtek. Találkozásuk eredménye a Keszthelyi kastélymesék című könyv lesz sok-sok érdekes szereplővel és történettel.

A kastély majdnem 200 évig a Festetics család lakhelye volt. Az Író néni, azaz Iski Szilvia sok történetet ismer a Festetics család történetéből, míg a Rajzoló lány, Lucz Viktória gyerekkora óta nagy barátságban van a ceruzákkal, az ecsetekkel, a vonalakkal és a színekkel.

keszthely2

Segítségükkel a mesék bizonyára leveszik majd lábukról az olvasókat. Képzeljük el, hogy a keszthelyi kastélyban él Daru Domonkos és Bagoly Bonifác, a két jómadár, akik sok-sok különös kalandot élnek át együtt. Történeteikből kiderül, hogyan került két oroszlán a kastély parkjába, miért voltak mérgesek a kandalló órára, ki volt a kastély legkényesebb fürdőkádja, és hogyan fogadta Erdmann, a hercegasszony kutyája a híres angol vendéget. Miért voltak különlegesek a nyulak azon a bizonyos őszi vadászaton, ki volt az a lázadó szőnyeg, aki egy porszívóról álmodott, és vajon a kastélytorony csigalépcsője legyőzte-e végleg a félelmét?

keszthely1

A Keszthelyi kastélymesék egyik jeles alakja Szalonka Szidónia, vagy ahogy a barátai szólítják Szidi, a nagy világutazó. A Föld számtalan helyén megfordult már, és a naplójában részletesen beszámol az élményeiről. Megengedte, hogy belelapozhassanak naplójába. Egy olyan részletet választottak, ahol Szidi megemlíti a Balatont és Keszthelyt, Tóparti Tekergő Talabért, Daru Domonkost és Bagoly Bonifácot.

Ezek a mesék varázslatos utazásra invitálnak, aki elolvassa azokat, személyesen is részese lesz a kastély csodálatos világának. További részletek IDE KATTINTVA találhatók.

Kapcsolódó cikk: Mesés környezetet varázsoltak a keszthelyi kastélyparkba

Fotók: Facebook/Festetics Kastély Hivatalos

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik