Mozaik

Elárvereznek 44 szigetet Hollandiában

Családi rejteknek kiválóak lehetnek a picinyke korallzátonyok.

Amszterdamtól alig 20 kilométerre sokak kedvelt pihenőhelye a Vinkeveen város melletti tó- és homoksziget-rendszer. A környék igazi turista paradicsom, elsősorban a pecások, búvárok, a motorcsónakázók és vitorlázók fellegvára. Strandjai jól kiépítettek, piknikező kunyhók is várják a látogatókat és vendéglátó egységekben sincs hiány.

Korábban már értékesítettek parcellákat a területen, április végéig pedig újabb 44 szigetecske, azaz kis korallzátony kerül kalapács alá. A vízi sportokat imádók és a pihenés szerelmesei magánkézbe vehetik a kiválasztott területet, melyek ára 10 ezer és 50 ezer Euró között mozoghat majd.

A szigetcsoporton – mely a város kulturális örökségének része – régóta problémát jelent az erózióval szembeni harc, a szigetek újabb és újabb részét nyeli el a víz. Értékesítésüktől azt remélik, hogy az egyedülálló tájkép a következő sok-sok évtizedben is megmarad.

Fotó: insidehock.com

Ezért a vevőknek is felelősséget kell vállalniuk. Az adásvételi szerződésben kikötik, hogy az új tulajdonosok kötelessége saját birtokuk karbantartása és állagmegőrzése. A szigeteken jelenleg nem lehet építkezni, ám a helyi önkormányzat azon fáradozik, hogy új szabályozás alapján a jövőben faépítményeket lehessen létesíteni.

Via

Kiemelt kép: rederijbelle.nl

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik