Mozaik

Balesetet szenvedett a férfi, hűséges kutyája odarohant és átölelte

Évszázadok óta közkedvelt szólás, hogy a kutya az ember legjobb barátja, amit most egy újabb megindító történettel tudunk alátámasztani.

Szombaton az argentin Jesus Hueche épp a kerti fákat metszette, amikor megcsúszott és két méter magasból a betonjárdára zuhant. Csúnyán megütötte a fejét, elvesztette az eszméletét, de hűséges kutyusa, Tony egy pillanatra sem hagyta őt egyedül.

Amikor a mentők megérkeztek a helyszínre, arra lettek figyelmesek, hogy az eb szorosan átöleli a gazdáját. Miközben az orvosok nyakmerevítővel rögzítették a sérült fejét, a kutya mindvégig Hueche mellkasán feküdt.

Ezt követően feltették a férfit a hordágyra, majd betolták a mentőautóba. Tony a kórházba is követni szerette volna, de nem engedték be a járműre.

Szerencsére nem kellett hosszú időt egymás nélkül tölteniük, Hueche könnyebb sérüléseket szenvedett és még aznap hazaengedték.

A helyi La Brujula 24 nevű rádió megkereste a gazdát, aki elárulta, hogy anno örökbefogadták.

Az utcán találtuk őt, enni adtunk neki és azóta a család tagjává vált. Olyan nekem, mint a gyermekem.

Tonynak pedig láthatóan a világot jelenti a férfi.

Mindnyájunk legnagyobb örömére sok szívmelengető történetet hallani világszerte a magára hagyatott állatokról. Egy indiai férfi például 735 kutyát fogadott örökbe, egy másik kutyus teljes munkaidős állást kapott, miután korábbi gazdái a benzinkúton hagyták őt, egy harmadik jószág pedig tizenkét éve minden nap hat kilométert gyalogol, hogy üdvözölje a kisváros lakóit.

(The Dodo)

Olvasói sztorik