Mozaik

Jók érzik magukat a magyar vidrák Hollandiában

Danának, a Peteshalmi Vidraparkban felcseperedett állatnak már kölyke is született.

A Somogy Természetvédelmi Szervezet egy évvel ezelőtt – Európában egyedülálló módon – öt, a Peteshalmi Vidraparkban felcseperedett vidrát szállított Hollandiába. Négy állatot a természetben engedtek szabadon, egyikük, Dana a Gaia Állatkertbe került. A vidralány ott esett szerelembe egy Lengyelországból érkezett vidrafiúval, kapcsolatukból pedig a Dory névre keresztelt utód született.

Petesmalmi Vidrapark - A béke szigete, ahol az árva vidra otthonra lel
Tisztelni kell minden élőt, mert tükör az életünk, és egyszer visszakapjuk amit adtunk.

Balogh Márta, a vidrapark vezetője nemrégiben meglátogatta Danát – akinek ő volt a “pótmamája” – és annak kölykét. A Somogy Természetvédelmi Szervezet weboldalán azt írták, hogy

kolléganőnk elérzékenyülve mesélte: amikor belépett Danához és kölykéhez, az általa felnevelt kis védence rögtön felismerte, odaszaladt hozzá, majd izgatottan mutatta be neki kölykét, Doryt. Márti elmondta, hogy nagyon szépen kialakított helyen él Dana a kölykével, jól beilleszkedett, és szemmel láthatóan nagyon szeretik őket a holland gondozók.

A szabadon engedett négy másik vidra is jól érzi magát Hollandiában. Életüket és útjukat a kihelyezett kameracsapdák és rádióadók segítségével követhetik.

Kiemelt kép: Pixabay

Olvasói sztorik