Mozaik

Elkészült a legaranyosabb tetris challenge az országban

A lelkes ovisok nagy örömmel vállalták a kihívást.

Hetek óta terjed az interneten egy kihívás, melyben igen különös nézőpontból ismerhetünk meg különböző szakmákat.

A #tetrischallenge kihívásban résztvevők rendezetten, mint a tetris játékban, a földön felsorakoztatják mindazokat az eszközöket, amelyeket a mindennapi munkájuk során használnak és jellemzi őket, majd ők maguk is odafekszenek a tárgyaik közé, az egész kirakósról pedig készítenek egy képet, majd megosztják a közösségi felületükön.

Az elmúlt hetekben számtalan szakmát ismerhettünk meg ebből a perspektívából, hiszen a kihíváshoz rendőrök, mentősök, cukrászok, gasztrobloggerek, tűzoltók, repülősök, de még hortobágyi csikós is csatlakozott.

Most azonban talán a legaranyosabb tetrisz is elkészült, hála az Esztergomi Kertvárosi Óvoda Pillangó csoportjának. A lelkes ovisokat az óvónők, Demjén Kata és Gáspár Mónika, valamint a dadus, Behány Szilvia segítette abban, hogy meg tudják mutatni, mely fontos eszközök is alkotják az ő ,,dolgos hétköznapjaikat”.

Fotó: Esztergomi Kertvárosi Óvoda Pillangó csoport

Óvodánkban nagyon törekszünk arra, hogy a gyerekek mindennapjait minél színesebbé, izgalmasabbá varázsoljuk. Kirándultunk tavasszal az esztergomi tűzoltóállomásra, aminek az emlékei a napokban felelevenedtek, ennek kapcsán néztük meg a tűzoltók képeit. Ekkor fedeztük fel a kihívást, s megragadtuk az alkalmat, hogy a gyerekek természetes kíváncsiságát kihasználva csapatmunkára ösztönözzük őket. A gyerekek nagyon lelkesek voltak, s mivel amúgy is igazán nyitott, vidám csoport vagyunk, jókedvű perceket okozott a kihívás teljesítése mindannyiunknak

– mondta el a Sokszínű Vidéknek az ötletgazda, Demjén Katalin óvónő.

Kiemelt kép: Esztergomi Kertvárosi Óvoda Pillangó csoport

Olyan oviba szeretne járni minden kisgyerek, mint a komlói
Bámulatos, modern, otthonos - ezekkel a szavakkal lehet jellemezni.
Olvasói sztorik