Mozaik

Ezek lesznek a legnépszerűbb úti célok az őszi szünetben

Zalakaros, Gyula és Eger lesznek a legnépszerűbb úti célok az őszi szünetben és az október 23-i hosszú hétvégén a Szallas.hu legfrissebb előfoglalási adatai alapján - közölte a  szállásfoglaló oldal csütörtökön az MTI-vel.

A tavaszi teljes megtorpanást robbanásszerű foglalási kedv váltotta fel a nyári szezon előtt. A Szallas.hu adatai alapján bár júniusban még harmadával kevesebb foglalás volt, mint tavaly, de júliusban már 5 százalékkal, augusztusban pedig 13 százalékkal meghaladták a foglalások az előző évit.

A portál által közvetített bruttó foglalási érték 10,8 százalékkal nőtt idén nyáron 2019-hez viszonyítva, 68 047 forintra. Az árak változása lekövette a szezont: júniusban 7315 forint volt a fejenkénti és éjszakánkénti átlagár, júliusban 8000 forint, augusztusban 8290 forint. A Tisza-tónál 15 százalékkal, a Velencei-tónál 13 százalékkal, a Balatonnál 9 százalékkal drágult az egy főre vetített éjszakánkénti foglalási ár az előző évhez képest – írták.

A közlemény idézi Kelemen Lilit, a Szallas.hu sajtószóvivőjét, aki elmondta: bár a szeptemberi időszak még kiemelkedő volt a belföldi foglalásoknál, októbertől decemberig 20-35 százalékos lehet a visszaesés az előző évhez képest.

Az őszi szünet és az október 23-ai hosszú hétvége foglalásai az eddigi adatok alapján 12 százalékkal maradnak alul 2019-hez képest. Ismertetése szerint van érdeklődés a szilveszteri és karácsonyi ajánlatokra, az ünnepi időszakban decemberben 30-a lesz a legtelítettebb, ezt pedig a szenteste követi.

Az utolsó pillanatos foglalások, amelyek nyáron is gyakoriak voltak, az utolsó negyedév eredményeit is javíthatják még, de nehéz időszak előtt áll a hazai turizmus – vélekedett a sajtószóvivő. Meglepőnek nevezte, hogy a lemondási arány július óta a tavalyi szint alatt van, szeptemberben különösen alacsony volt.

Az utolsó negyedév legnépszerűbb úti céljai között van még Hajdúszoboszló, Hévíz, Bük, Siófok, Egerszalók, Visegrád és Lillafüred.

Íme Magyarország tíz leggyönyörűbb őszi kirándulóhelye
A teljesség igénye nélkül megpróbáltuk a legvarázslatosabb kirándulóhelyeket egy csokorba gyűjteni.

Kiemelt képünkön a zalakarosi termáltó. Fotó: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik