Mozaik

Észak-amerikai kígyófaj bukkant fel Tatabányán

Egy kígyóba futott bele az utcán a kemma.hu egyik olvasója Tatabányán.

Balogh Zoltán tapasztalt díszállatkereskedő a lap megkeresésére közölte, a városban tájidegen látványt nyújtó állat véleménye szerint 90 százalék valószínűséggel egy gabonasikló lehetett, és a piros szemek alapján albínó példányról lehet szó.

Mint mondta, a gabonasikló az egyik legnépszerűbb terráriumban tartható kígyó, és kezdő kisállattartók számára ideális első választást jelent. Gazdájának mindenekelőtt a biztonságot kell szem előtt tartania, ugyanis ez a sikló valódi mestere a szökésnek, ha csak a legkisebb lehetősége is nyílik rá. A rögzítetlenül hagyott tolóajtó vagy a könnyű üvegtető nem jelent akadályt a számára, éppen ezért a gondos tulajdonosnak különösen oda kell figyelnie a terrárium biztonságára.

Nagyon egyszerűek a gabonasikló tartási körülményei. Nem nő nagyra, 5-6 centiméter az átmérője. Rágcsálókkal táplálkozik. Észak-Amerikában őshonos, úgyhogy nem kedveli a hideget, ettől függetlenül nem kell plusz lámpákkal felszerelni a terráriumot

– magyarázta.

Közölte azt is, ha extrém állattal találja szemben magát valaki, hívja bátran a 112-t, és a rendőrség intézkedik a továbbiakban.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik