Otthon készült

Elképesztően jó ízvilág 4 összetevőből – Igazi vitaminbomba

Pirítósra „hangszerelt” fokhagymás, sörélesztő pelyhes diókrém.

Hogyan jön egymás közelébe a fokhagyma és a dió, s mi lesz ennek a házasságnak a vége? Az ízek ismeretében az ínyencek majd csettintenek: ez maga a csoda.

Amolyan tízperces recept ez, ha minden alapanyag adott. Nem kell sütögetni, főzögetni, egy „összeöntés”, egy turmixolás és készen van a krémünk, mely pirítósra kenve valódi kulináris élvezet.

Kell hozzá egy bögre dióbél, 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 szelet húsos pirospaprika (egy közepes kápia kettévágva, kimagozva megfelel a 2 szeletnek, de használhatunk pritamin paprikát is), 5 evőkanál sörélesztő pehely (bioboltokban biztosan kapható), 1 teáskanál bio ételízesítő (mert az nem tartalmaz ízfokozót), csipetnyi asztali só és egy deciliter víz.

dió2

Mindezt beledobjuk a turmixgépbe, s amikor krémszerű állapotba kerül, készen vagyunk a művelettel. Jöhet egy tányér, a pirítósok és biztos, hogy nem tudunk betelni vele.

Víz helyett tejföllel is kipróbálhatjuk, így lágyabb lesz – de ugye ízlésünk válogatja. Jó étvágyat hozzá!

Ez maga a vitaminbomba

Sörélesztő

Gazdag ásványi anyagokban – különösen krómban, ami egy, a szervezet vércukorszintjének normális szinten tartását elősegítő nyomelem. Található benne szelén, fehérje, és B-vitaminok.

Dió

Számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca) és vitaminokat (E-, B-vitamin).

Paprika

Igen sok A-vitamint és egyes B-vitaminokat tartalmaz, C-vitamin tartalma közismerten magas.

Mindezek ismeretében ezért is fontos a bio ételízesítő és a kezeletlen asztali só. Ha így készítjük a krémet, valóságos vitaminbomba jut szervezetünkbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik