Otthon készült

Ellenállhatatlan élmény, mikor a burgonyapüré találkozik a sajttal

Ha szeretjük a krumplipürét és a sajtot, akkor ezekkel a falatkákkal  biztos, hogy nem fogunk mellé. Sőt! Baráti összejövetelekre is bátran ajánljuk.

Hozzávalók

– 4 bögre szeretettel készített, hideg burgonyapüré
– 1/2 csésze aprított zöldhagyma vagy hagyma
– 3/4 csésze apróra vágott, pirított császárszalonnát
– 1 evőkanál zúzott fokhagyma
– 1/2 teáskanál fekete bors
– 2 tojás
– 25 dkg kemény sajt kis kockákra vágva (cheddar vagy trappista)
– 1 csésze liszt
– 1 bögre zsemlemorzsa
– olaj a sütéshez
– só

krumplifabdiy
Fotó: fabidy.com

Elkészítés

Tegyük a hideg krumplipürét egy nagy keverő tálba. Adjuk hozzá zöld hagymát, a szalonnát,a fokhagymát, fekete borsot és egy tojást. Jól keverjük össze.

Enyhén lisztezett kézzel – vegyünk egy evőkanálnyi pürét és lapítsuk ki. Tegyük a közepére a sajtot és gyúrjuk labdává. Ha elkészültek a burgonyagolyóink, tegyük félre. Készítsünk elő 3 tálat és külön-külön tegyük bele a lisztet, tojást és a zsemlemorzsát. A labdacsainkat hempergessük meg egymás után a tányérokban, majd még egyszer a tojás-zsemlemorzsa keverékben.

2.verzió

Ha pikánsabbá szeretnénk tenni az ízvilágot, a bundába burkolás előtt még tekerhetünk rá egy-egy szelet bacon szalonnát. Ez esetben ne felejtsük összefogatni fogvájóval.

Egy közepes serpenyőben forrósítsunk olajat és közepes hőmérsékleten, időnként megforgatva süssük meg. Tegyük papírtörlőre és ha szükséges, tálalás előtt 5 percre, egy tepsibe téve 180 fokon melegítsük át.  Fokhagyma- vagy tartármártást kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik