Otthon készült

A legcsábítóbb smoothie az epres mámor

Az eperrel nehéz betelni, és ha egy gyorsan elkészíthető, klasszikus turmixot szeretnétek készíteni, akkor ez legyen az.  

A klasszikus kombináció alapja a banán és az eper.  Ez a turmix tele van tápanyagokkal, antioxidánsokkal, rostokkal, egyszerű gyümölcscukorral, ami különösen jól jöhet egy fárasztó nap vagy éppen edzés után. A két gyümölcs fantasztikus ízvilágot rejt, fenséges frissítő. Az alábbi receptet az “Ezt fald fel” oldalán találtuk.

Hozzávalók:

– 20 dkg eper (lehet friss vagy fagyasztott, de a fagyasztottat érdemes előbb kiolvasztani)
– 1 kis pohár natúr joghurt
– fél darab banán
– kb. 2 dl tej (mandulatejjel még finomabb )
– icipici fahéj
– 1 evőkanál méz (vagy fél evőkanál cukor)

Fotó: nutritionstripped.com
Fotó: nutritionstripped.com

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, kicsumázzuk, ha nagyobbak a szemek, akkor félbe, vagy negyedekbe vágjuk, a banánt is elvágjuk három felé, aztán beletesszük a gyümölcsöket a turmix gépbe, és turmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a mézet, a fahéjat, és ismét turmixoljuk. Aztán kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még. Ha szeretnénk, tegyük hűtőbe, hogy lehűljön.
Ötlet: ebbe smoothie-ba bátran csempészhet zöldséget az, is, aki nem különösebben szereti önmagában, hiszen egy kevés uborka, répa vagy spenót nem változtatja meg karakteresen az ízvilágot. Édes perceket kívánunk!
Ha szereted az epret, akkor biztosan boldogan választasz a kihagyhatatlan epres ínyencségek közül is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik