Otthon készült

A tökéletes tarhonya titka – Szaftos húsok mellé a legjobb köret

Ezt garantáltan imádja majd mindenki.

Ha pedig valóban megkedveljük, a ketkes.com egy másik népszerű receptjét is érdemes kipróbálni.

Tökéletes tarhonya

Hozzávalók

25 dkg tarhonya, 5 dkg zsír, 2 dkg hagyma, 1 dkg só, jó késhegynyi fűszerpaprika.

Elkészítése

Tojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzön pirítva, csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad, nem lesz ízletes, főzéssel elpépesedik). A megpirult tarhonyához hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, állandó keverés közben pár percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne a paprikát, felöntjük 1/2 l forrásban levő vízzel, megsózzuk, a tűzre visszahelyezzük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor lefedjük és 40 percig keverés nélkül, a tűzhely legkevésbé forró helyén, vagy középmeleg sütőben rácson, puhára pároljuk.

Tarhonyás egytál

A receptről az a hír járja, hogy sok férj azt se bánná, ha két napig ezt enné.

tarhonya2

Hozzávalók

Fél kiló sertéslapocka, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsír,30 dkg tarhonya, 10 dkg lecsó, só, pirospaprika.

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel majd hozzátesszük a kisebb kockára vágott húst, megsózzuk és fedővel letakarva félpuhára pároljuk. Közben a megmaradt zsírban világosra pirítjuk a tarhonyát, a szeletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot (vagy a kész lecsót), és az egészet hozzákeverjük a húshoz és körülbelül egy liter vízzel felöntve, fedővel letakarva lassú forralással puhára pároljuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik