Otthon készült

Már kóstolható az ország második legjobb tortája

A Zuzorka alig maradt le az 2016-os országtorta győztesétől, az Őrség zöld aranyától.

Talán az a szerencse, hogy mindkét édesség a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászatban készült, és Szó Gellért cukrász remeke. Így nem mondható, hogy a mester egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen a három döntős torta közül az „övéi” lettek a legjobbak.

zuzorka2

Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat, vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat. Nálunk biztosan varázslat vár: már kóstolhatjátok az országtorta verseny 2. helyezettjét, a Zuzorkát, ami végig versenyben volt a győztes tortával – olvasható a cukrászat Facebook-oldalán.

A Facebookon olvasható kommentek szerint valami csodálatos, boldogsághormont adó torta a Zuzorka, melyről Szó Gellért korábban így nyilatkozott:

Valami jó kis frissítő, tavaszi tortát szerettem volna összehozni. Előtérbe helyeztem a tejszín és a mascarpone felhasználását is, mivel a magyar tejnél nincsen jobb, és úgy látom, a magyar termelés egyre jobban el tudja látni a gazdaságot. A Zuzorka eredetileg egy omlós reszelt linzertészta, amit régen tejbe morzsolva fogyasztottak, innen jött a torta elnevezése is.

A Zuzorka jelenleg a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászatban kóstolható. Mint ismert, Magyarország 2016-os legjobb tortája, az Őrség Zöld aranya augusztus 20-án ízlelhető meg az ország több cukrászdájában, és azt már az Őrségben is nagyon várják.

Fotó: sutichef.hu
Fotó: sutichef.hu

Fotók: Facebook/G&D Kézműves Cukrászat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik