Otthon készült

Kreatív konyha: ilyen a legfinomabb sült krumpli

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya, meghámozva
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál só
  • egy csipetnyi bors
  • 1 csésze húsleves
  • 2 gerezd finomra darált fokhagyma

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 260 Celsius-fokra
  2. Vájuk a burgonyákat vékony szeletekre és helyezzek egy közepes edénybe. Adjuk hozzá az olíva olajat, az olvasztott vajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el egyenletesen.
  3. Helyezzük a sütőtálcára egyesével a krumplikat, majd süssük, míg aranybarnára ne pirul az aljuk (kb. 15 perc).
  4. Vegyük ki a tálcát a sütőből és forgassuk meg a burgonyákat. Süssük újabb 15 percig, míg a másik oldaluk is megpirul.
  5. Távolítsuk el ismét a sütőből, öntsük le húslevessel és ízesítsük fokhagymával. Rakjuk a sütőbe, hogy a krumpli megpuhuljon.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik