Otthon készült

Tökéletes téli saláta a plusz kilók ellen

Gyorsan összedobható, tápláló és valódi ízbomba.

A nagy ünnepi lakomák után felüdülés szervezetünknek egy-egy könnyű étel. A ketkes.com segítségével megmutatjuk, milyen a tökéletes téli saláta, mely önmagában fogyasztva szinte elcsábít. Több alkalommal elkészítve és fogyaszta a gyomornak is “valóságos megnyugvást” ad.

Hozzávalók

3 szelet pirítós (rozslisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérből), 4 szelet sonka (lehet gépsonka is), 40 dkg sült csirkemell, 40 dkg saláta (lehet bármilyen: vegyes, fejes, hagymás-káposztás, primőr zöldséges), 1 evőkanál koriander, 1 evőkanál friss petrezselyemzöld, 2 főtt tojás, 10 dkg reszelt parmezán, 2 dl joghurt, olívaolaj.

Elkészítése

A húst és a pirítóst felszeleteljük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felaprított (reszelt) salátát, a zöld fűszereket, majd a felvagdosott tojást is. A sonkát felszeleteljük, kevés olívaolajban megpirítjuk, majd lecsöpögtetjük az olajat, és hozzákeverjük. A parmezánt belekeverjük a joghurtba és eloszlatjuk a salátán. Óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a tojás. Lehűtve tálaljuk.

Címfotó: ketkes.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik