Otthon készült

Ropogós, sajtos sült krumpli lilahagyma salátával a téli estékre

Ez más, mint a hagyományos sült krumpli, de garantáltan kedvenc lesz.

Ami jó hír, hogy gyorsan elkészíthető, és akár már ma is nassolható. Míg a krumpli sül, a saláta összedobható.A ketkes.com segítségével íme a receptek.

Ropogós, sajtos sült krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya,3 evőkanál zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj.

Elkészítése: a megtisztított burgonyát felszeleteljük, és egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Főzzük pár percig, ha félpuha, akkor levesszük és leszűrjük. A zsemlemorzsát és a fűszereket összekeverjük. A burgonyát kiolajozott tepsibe tesszük és megszórjuk a zsemlemorzsával, pici olajat öntünk a tetejére is és közép meleg sütőben jó 25 percen át sütjük. Ekkor a sajtot is ráhalmozzuk, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

Lilahagyma saláta

Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet), 1 kávéskanál cukor, késhegynyi só, késhegynyi édes fűszerpaprika, 1 kávéskanál mustár, 35 dkg lilahagyma.

sultkrumpli2

Elkészítése: a megtisztított hagymát megmossuk, majd vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, és óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet. Fogyasztás előtt fél órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik