Otthon készült

Függőséget okozhat a nassolásban a sült krumplihéj

Természetesen nem a szó negatív értelmében. Ez olyan csemege, mely biztosan a kedvenced lesz.

Ismert, hogy a világon az élelmiszerek mintegy harminc százaléka veszik kárba a pazarlás miatt. A burgonya héjának felhasználása nem csupán mérsékli az arányokat, hanem igazi ínyencséget varázsol a család asztalára. Egy kis – tetszés szerinti szósszal – a nap bármely szakaszában ízletes nassban lehet részünk.

A mennyiség megadásától most tekintsünk el, mindenki annyit készítsen belőle, amennyit elegendőnek érez a családi igény kielégítéséhez.

krumplihej2

A krumpli belsejét tetszés szerint felhasználhatjuk a konyhában. Ha például húst sütünk, ahhoz jó lesz egy pazar krumplipüré, és – hogy legyen választási lehetőség – a héjából készült „ropogós” lehet a másik köret.

A krumplihéj-snack elkészítése egyszerű. Mosd alaposan meg a burgonya, majd jó 2 mm-es vastag héjat vágj a pucoláskor. Ezt követően szárítsd meg és kevés extra szűz olivaolajban megforgatva tedd tepsibe, megszórva sóval, őrölt borssal és őrölt piros paprikával – utóbbi ízlés szerint lehet csípős is.

A tepsit betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15-20 perc sütés elegendő, de közben legalább egyszer keverd meg. Ha aranyszínűre sül, tálba szedjük és ízlés szerinti mártással, köretnek, vagy önmagában is fogyaszthatjuk.

krumplihej3

 Jó étvágyat kívánunk!

Fotók: 1millionwoman.com.au

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik