Otthon készült

Kreatív konyha: rántott burgonyaropogós sajtos bundában

Finom ropogós csoda, képtelenség belőle eleget készíteni, mert nem lehet betelni vele!

Ráadásul nem igényel sok munkát, a ketkes.com receptje szerint gyorsan elkészül.

Hozzávalók

50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem. A bundázáshoz tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt, a sütéshez, bőven olaj.

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és hidegen lereszeljük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, és megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel ujjnyi rudakat formálunk belőle, és felvert tojásba meg reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban ropogósra sütjük.

Tartármártással kínáljuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik