Otthon készült

Céklás-diós pite nem csak ínyenceknek

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 03. 24. 16:32

Ha a céklát eddig csak salátaként és savanyúságként fogyasztottuk, itt az ideje, hogy édességként is kipróbáljuk.
Korábban a témában:

A Bidista segítségével olyan sütemény receptjét hoztuk el, amely nagyon finom, egészséges és fantasztikusan jól mutat.

Céklával és dióval készített pite

Hozzávalók

3 db közepes nagyságú cékla, 3 db tojás, 150 ml csökkentett zsírtartalmú joghurt vagy tejföl, 200 g cukor, 50 ml olaj, 75 g liszt, 200 g gríz, 150 g apróra tördelt dió, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 1 csipet őrölt szerecsendió, vaj a tepsi kikenéséhez, porcukor.

Elkészítése

Reszeljük le kis lyukú reszelőn a főtt, vagy sült céklát. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral jó keményre és adjuk hozzá az olajat és a joghurtot (vagy tejfölt), szórjuk bele lassan a lisztet, a grízt, a sütőport, a fahéjat és az őrölt szerecsendiót, majd a lereszelt céklát és az apróra vágott diót. Kenjünk ki egy tepsit, vagy tetszés szerinti sütőformát vajjal és lisztezzük ki, tegyük bele a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40 – 50 percet, majd végezzük el a fogpiszkáló tesztet. Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a tepsiből, tegyük egy tálcára és szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat kívánunk!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Abaliget, 2015. március 13.
Túraútvonal az abaligeti cseppkõbarlangban 2015. március 13-án. A március a barlangok hónapja az egész országban, a nemzeti parkok és a barlangok különféle programokkal várják az érdeklõdõket.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.