Otthon készült

Húsvéti sonkasaláta primőrökkel és zöldfűszerekkel

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 04. 11. 12:32

Változatosságként néhány szelet paprika is elfér a tetején.
Korábban a témában:

A hagyományos sonka-tojás-torma hármas mellett az ünnepi asztal ékessége lehet a sonkasaláta, melynek receptjét a ketkes.com oldalon találtuk.

Hozzávalók

15 dkg sonka, 1 fejes saláta, 2 főtt tojás, fél csokor retek, fél fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 citrom, 2 dkg porcukor, 10 dkg sajt, őrölt bors, só.

Elkészítése

A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A salátát apróbb darabokra tépkedjük, a tojásokat negyedekre, a retkeket pedig cikkekre vágjuk. A darabolt anyagokat óvatosan összekeverjük. A finomra vágott hagymához hozzáadjuk az olajat, a citrom levét, majd sóval, borssal, cukorral, ízesítjük. Az így elkészített öntetbe belekeverjük a darabolt anyagokat. A salátalevelekre felhalmozva tálaljuk, reszelt sajttal meghintjük.

Ízlés szerint szórhatunk rá zöldfűszereket – petrezselymet, bazsalikomot, metélőhagymát vagy oregánót is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2017. augusztus 20.
Virágzó amazonasi óriás-tündérrózsa (Victoria amazonica) a Nyíregyházi Állatparkban 2017. augusztus 20-án. Magyarországon szabadban csak itt virágzik az Amazonas lassú mellékfolyóiban õshonos, egy napig fehéren, egy napig lilán pompázó, majd elhervadó virág.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.