Otthon készült

Igazi nosztalgiával tölt el az otthon készült diós nápolyi

Ízes, grillázsos, krémes, isteni finomság. Garantáltan a család kedvence lesz.

Miután jelentős pozitív pszichológiai hatása van, ha szeretteinknek sütünk, így jó, ha minél többet tesszük ezt. Az alábbi recept valószínű, hogy sokak kedvence lesz, mert nem csupán gyorsan elkészíthető, de ízvilágában is kedves emlékeket ébreszt. A receptért köszönet  ketkes  portálnak.

Hozzávalók

  • 20 dkg durvára vágott dió,
  • 40 dkg cukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 10 dkg vaj,
  • 1 csomag ostyalap

Elkészítés

Húsz deka cukrot a tojásokkal és a vajjal gőz fölött állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban 1-2 evőkanál vízzel kevergetve felolvasztjuk – de nem pirítjuk meg – a maradék cukrot. Beletöltjük a diót, összekeverjük, majd az előbb elkészített tojásos masszához öntjük. Még egy-két percig lassú tűzön kevergetjük, majd lehűtjük. Ezt a krémet két ostyalapok közé töltjük, lenyomkodjuk, végül vékony szeletekre vágjuk.

Tojás nélküli grillázs változat

Hozzávalók

  • 6 ostyalap,
  • 50 dkg cukor,
  • 20 dkg margarin,
  • 1 tubus sűrített tej (170gr),
  • 15-20 dkg apróra vágott dió

Elkészítés

A cukrot 2 evőkanál vízzel felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint és a sűrített tejet. Lassú tűznél felfőzzük, majd belekeverjük a diót is. Az ostyalapokat megkenjük ezzel a krémmel,a diókat egyenletesen próbáljuk egyenletesen elrendezni az ostya egész felületén. Óvatosan nyomkodjuk le és minimum 3-4 órára tegyük hűtőbe, ezt követően szeletelhetjük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik