Otthon készült

Paradicsomos cukkini: krémes kedvencünk lesz

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 07. 13. 09:23

Nyár közepén ontja kertünk a cukkinit. Ha már kipróbáltunk minden jó cukkinis receptet, és már nem fűlik fogunk e zöldséghez, akkor téliesítsük. A paradicsomos cukkinikrém friss puha kenyérrel önmagában is fenséges, de húsok mellé is tökéletes.

Hozzávalók

  • 3 kg cukkini
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg kaliforniai paprika
  • 5-8 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg paradicsom
  • 2,5 teáskanál csípős pirospaprika
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál só
  • 2 dl olaj

Elkészítés

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. Tisztítás után a cukkinit, répát meghámozzuk , és a paprikával együtt ledaráljuk, turmixoljuk. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük, és közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig. Néhányszor keverjük meg, adjuk hozzá a csípős pirospaprikát, majd további 10 percig főzzük.

A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé néhány percre, majd tegyük dunsztba amíg ki nem hűl. Hűvös helyen tároljuk.

További jó recepteket a témában a befőtt, kompót, savanyúság oldalán találtok.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Kékestetõ, 2017. november 19.
Havas fák és a tévéadótorony Kékestetõn 2017. november 19-én.
MTI Fotó: Komka Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.