Otthon készült

Megválasztották a magyarok Szent István-napi kenyerét

Adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható.

A Magyar Pékszövetség 2011 óta minden évben  megrendezi Szent István-napi kenyérversenyét, ahol szakemberekből álló zsűri dönti el, melyik kenyér érdemli azt a kitüntetést, hogy az ország első számú kenyere legyen.

A bírálati szempontok között a legfontosabb kritériumok, hogy az új kenyér adalékoktól mentes, természetes, egészséges, jellegzetesen magyar, tökéletes ízű, illatú, állagú, vastag héjú, frissességét hosszan megőrző legyen.

Az idei, augusztus 10-i tájékoztatón, ahol a nyertes országtorták kihirdetése mellett mintha kicsit háttérbe szorult volna a Szent István-napi győztes kenyér bemutatása – márpedig ez is megtörtént.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a rendezvényen elmondta, hogy augusztus 20. alkalmából idén is három kategóriában hirdettek versenyt: a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér az ünnep után az ország számos pékségében kapható lesz. Idén 33 versenymunka érkezett; mind adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható termék.

A búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett – jelentette be Septe József.

A Szent István-napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni – írta az MTI.

Kiemelt kép: 2017 Szent István-napi kenyere – Fotó: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik