Otthon készült

Füstölt pontyos szendvics lett 2017-ben a Balaton strandétele

Igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő finomság.

A Balaton Kör a We Love Balatonnal összefogva harmadik éve hirdeti meg az év strandétele díjat. Az elismerést 2017-ben a füstölt pontyból készült Pulled Ponty (Húzott Ponty) fantázianevű bagel szendvics nyerte.

Speciális finomság

Bezerics Dániel specialitása a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén indult Pavilon fonyódi strandbüfében kapható, egy igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő strandétel: bagelbe, pontosabban vajas körkiflibe töltött ponty hasaalja ordával, bébispenóttal és fokhagymakompóttal.

Kiosztottak egy “Év felfedezettje” különdíjat is, amit egy fenyvesi strandbisztró, A Konyhám kapott. Ők tortizza névre keresztelt tortilla-pizzával neveztek.

A versenyt szervező Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor szerint sorra nyílnak az újabb strandbisztrók a Balatonnál, és a tapasztalatok szerint a korábbiak is újítanak, fejlődnek, ezért az idei verseny szorosabb volt, gyakorlatilag mindegyik döntős megérdemelte volna az országos elismerést.

Az üdülőrégió ismert borászaiból és vendéglátósaiból álló Balatoni Kör célja az Év Strandétele díjjal a vendéglátós szakemberek tudásának jobb elismerése és a tájidegen elemek helyett a balatoni alapanyagok népszerűsítése a büfékben.

Kiemelt kép: welovebalaton.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik