Otthon készült

Kreatív konyha: rozmaringos szűzérmék mustáros sonkában

Rizzsel vagy petrezselymes krumplival tálalva kedvencünk lehet.

Börcsök Sándor receptjei mindig adnak valami újat. Legutóbbi egy igazán csábító kenyerének elkészítési módját osztottuk meg olvasóinkkal:

Vasárnapi ötlisztes kenyér élesztő nélkül
A tetejét ne felejtsük el megszórni magokkal.

Ezúttal rozmaringos szűzérmékkel kényeztette követőit, a recept pedig annyira megtetszett, hogy nem akartuk magunknak megtartani, ezért most továbbadjuk. Ahogy írja:

Kicsit tartottam tőle, de hatalmas sikert aratott…

Hozzávalók

1 szép szűzpecsenye (kb. 30 dkg 2-3 főre), 1 fej fokhagyma, 1 szál rozmaring, néhány kanál mustár , 5-7 szelet bacon szalonna

Elkészítése

A szűzpecsenyét 3-4 centis darabokra vágtam, bekentem mustárral, és serranoi sonkába (ezt kaptam az üzletben…) ) csavartam, de a bacon szalonna is tökéletesen megfelel. Egy éjjel pihent. Fontos, hogy semmit ne szúrj a húsba, mert kiengedi az értékes levét!

Másnap kevés olívaolajat melegítettem, amibe beletettem szeletelt fokhagymát és a rozmaringot. Közepes láng mellett hagytam, hogy a fokhagyma és a rozmaring íze átvándoroljon az olajba – ez néhány perc volt -, majd az olajból “kipecáztam” a fűszereket. Ezután felhevítettem az olajat, és kisütöttem a sonkába tekert mustáros érméket.

Rizzsel, petrezselymes krumplival tálaltam.

Képek: Börcsök Sándor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik